Kisahsidairy.com -Malaysian Parenting & Lifestyle Blogger

Kisahsidairy.com -Malaysian Parenting & Lifestyle Blogger

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Post Top Ad

Tuesday, August 21, 2018

Pesta Makanan Thai Sabai Sabai di HeroMarket Johor Bahru

Tuesday, August 21, 2018 0
Assalamualaikum
Pesta Makanan Thai Sabai Sabai di HeroMarket Johor Bahru | Mesti korang pun dah sedia maklum tentang makanan Thai ni kan.Ada yang dah menjadi sebahagian peminat makanan Thailand juga kan.Walaupun aku tak berapa nak tahu semua jenis makanan Thailand,tapi ada di antaranya yang aku suka makan.


Untuk tidak lepaskan peluang membeli barangan makanan dari Thailand,kini korang boleh dapatkan pelbagai jenis makanan Thailand dari Pes sehinggalah ke makanan ringan di HeroMarket yang terletak di belakang Aeon Jusco Tebrau.

Rasai budaya Thai, makanan dan pelbagai persembahan Thai di 'Sabai Sabai
Thai Food Festival 2018'! Dianjurkan oleh Jabatan Perdagangan Antarabangsa Promosi,
Kementerian Perdagangan Thailand (DITP), HeroMarket dan HPG Marketing (M) Sdn Bhd,
festival ini diadakan di semua 24 gerai Pasaran HERO dari 3 - 31 Ogos. 2018. Majlis perasmian
telah diadakan di Berjaya Time Square pada 3 Ogos 2018, dan upacara kedua yang sama
diadakan di HeroMarket Desa Tebrau pada 16 Ogos 2018.

Sabai Sabai, yang bermaksud rasa bahagia, santai atau selesa, dengan sempurnanya
merangkumi budaya dan gaya hidup Thai. Dengan tema ini, pesta ini telah menampilkan
pelbagai produk makanan Thai dan makanan ringan yang akan dijual di HeroMarket seluruh
negara. Selain itu, terdapat banyak tawaran-tawaran istimewa untuk produk Thailand terpilih.
Cik Patcha Wutipan daripada Kementerian Jabatan Perdagangan Promosi Antarabangsa
Thailand berkata, “Ini adalah 'Pesta Makanan Thai SabaiSabai 18’ yang pertama dianjurkan
bersama HeroMarket dan kami menjangka lebih daripada 70,000 pengunjung sepanjang
tempoh perayaan. Sejak kebelakangan ini, kami melihat peningkatan dalam permintaana
produk Thailand yang berkualiti daripada pengguna Malaysia.”


“Kami memilih HeroMarket sebagairakan kongsi untuk promosiini kerana semangat dan
sokongan berterusan mereka. Di samping itu, kami berkongsi wawasan yang sama untuk
pengguna Malaysia, iaitu untuk terus member lebih banyak pilihan produk berkualiti baik dari
Thailand,” katanya.

“Kami teruja untuk menjadi sebahagian daripada 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’ untuk
mempromosikan produk dan budaya Thailand dengan para pelanggan kami. Kami besar hati
untuk bekerjasama dengan Kementrian Jabatan Perdagangan Promosi Antarabangsa Thailand
untuk inisiatif ini, dan mengalu-alukan kerjasama yang sama pada masa akan datang," kata
Francis Teng, Pengarah HeroMarket.


Sepanjang tempoh perayaan, pelbagai produk baru akan dilancarkan di Malaysia. Ini termasuk
snek buah-buahan inovatif dari J Fruit, produk gula-gula terkenal Thai - HACKS, keropok beras
Jepun- Doca, udang goreng dan kerepekketam - Manora, snek coklat Pocky, snek ikan rangup -
'Madam Fish', kerepek beras - Tawan, snek kacang panggang - Otori, asam manis dari
Tamarind House serta makanan ringan dan minuman dari jenama antarabangsa yang
dihasilkan di Thailand, seperti Schweppes + C Lemon Flavor Soft Drink, Jus 100% Malee, Birdy
3-in-1 coffee, Hales Blue Boy Syrup dan banyak lagi. Pengguna Malaysia juga boleh

mendapatkan tawaran harga istimewa dari jenama sedia ada yang terdiri daripada makanan
ringan, gula-gula dan minuman.

Menurut Encik Soh Vleong, Pengarah Urusan HPG Marketing, "Kami telah mengimport produk-
produk Thai sejak permulaan operasi kami kira-kira tujuh tahun lalu. Produk Thai mendapat

sambutan baik di Malaysia kerana rakyat Malaysia memang amat gemar dengan kebudayaan
rakyat Thai yang unik, produk yang inovatif dan rasa makanan yang diterima. Menjadi
sebahagian daripada 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’ telah memberi kami peluang untuk
bekerjasama dengan DITP, dan kami berharap kerjasama ini akan membuka jalan untuk
meningkatkan permintaan produk Thai untuk rakyat Malaysia."


"Thailand adalah salah satu daripada jiran terdekat kami, dan setiap kali rakyat Malaysia
melawat Thailand untuk perniagaan atau beriadah, kebanyakan mereka membeli produk Thai
semasa perjalanan mereka. Walau pun kami mempunyai pelbagai produk Thai di rak-rak kami,
sebagai rakan kongsi 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’, kami dapat menawarkan lebih
banyak kepada pelanggan kami yang inginkan pelbagaian produk Thai, "kata Sharon Hew,
Pengurus Pemasaran HeroMarket .


Selain promosi di kedai, dua kedai utama akan menampilkan aktiviti-aktiviti khas bersempena
dengan 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’. Majlis pembukaan telah diadakan di Berjaya
Times Square pade 3 Ogos, 2018. Upacara kedua yang sama telah diadakan di HeroMarket
Desa Tebrau pada 16 Ogos 2018 dan dirasmikan oleh Cik Patcha Wutipan daripada
Kementerian Jabatan Perdagangan Promosi Antarabangsa Thailand.

Pelanggan dari Selatan boleh mengunjungi Desa Tebrau, Johor Bahru dan menikmati lebih
banyak persembahan kebudayaan Thailand bersama dengan pesta makanan Thai dan bazaar
antarabangsa. Pada 16 - 18 Ogos 2018, pelanggan yang membelanjakan lebih dari RM30 di
HeroMarket, Desa Tebrau akan menerima urutan Thai percuma selama 15 minit dari Than
Thara.


Sepanjang 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’, untuk setiap pembelian produk Thai RM5 di
HeroMarket dari 3 hingga 31 Ogos 2018, pelanggan layak menyertai cabutan bertuah untuk
memenangi hadiah-hadiah menarik. Pemenang hadiah pertama akan menerima dua tiket
penerbangan Phuket dengan penginapan untuk 4 Hari 3 Malam, manakala pemenang hadiah
kedua berpeluang memenangi dua tiket penerbangan pulang ke Hua Hin, dengan penginapan
untuk 3 Hari 2 Malam. Pemenang hadiah ketiga akan menerima hamper bernilai RM500, hadiah
keempat: hamper bernilai RM300 dan hadiah kelima: hamper bernilai RM200.
Untuk maklumat lanjut mengenai 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’, sila layari
https://www.facebook.com/myheromarket/ atau https://www.facebook.com/thinkthailandmy.




#Sabaisabaifoodfestival #Sabaisabaimy


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Monday, August 20, 2018

CANNIS APLIKASI MOBILE 7 DALAM 1

Monday, August 20, 2018 1
Assalamualaikum
CANNIS APLIKASI MOBILE 7 DALAM 1 | Aplikasi Mobile 7 dalam 1..Wow ke tak wow.Korang tahu ke,di Malaysia baru-baru ini,sebuah pelancaran aplikasi mobile 7 dalam 1 yang sangat hebat.Ni aku akan story kat bawah ye.Haishh..dengar pasal aplikasi ni pun membuatkan aku tak sabar untuk mencuba



Menggabungkan e-dagang ,membeli belah dalam talian,penyiaran secara langsung dan blockchain,APLIKASI CANNIS meliputi asas harian seperti makanan,minuman,hiburan,pakaian dan merangsang model perniagaan dan memacu gelombang baru APP.

CANNIS  yang beribu pejabat di Kuala Lumpur,Malaysia telah mengadakan persidangan Pelancaran Global di Pusat Konvensyen dan Pameran Setia City(SCCC) pada 18 Ogos 2018.Ia mempunyai beberapa pejabat di Taipei,Guangzhou,Hong Kong,Pulau Pinang dan kumpulan pasukan teknikal di Hangzhou.Ia adalah aplikasi yang paling menjanjikan kejayaan pada tahun 2018 ini.

Pengerusi Cannis Group adalah Puteri Mahkota Duli Yang Maha Mulia,Kekanda Sultan Selangor,Sultan Sharafuddin Idris Al-Haj,yang telah membantu beratus-ratus syarikat terkenal dengan pengalaman latihan korporat yang sangat berpengalaman.Naib Pengerusi,Tan Sri Dato Sri Onga Tee keat dan Ketua Pegawai Eksekutif ialah Datuk Dr.Azman Chin.Ong Tee Keat berkata pertumbuhan pesat pengguna media sosial China,kadar penembusan telah meningkat dengan ketara,dan kebangkitan blokchain telah membatalkan industri semasa dan operasi sosial.Blokchain,kebijaksanaan dan Internet adalah antara tiga teknologi teratas yang China perlu perkukuhkan.


Beliau Percaya bahawa ekonomi siaran langsung,belanja dalam talian ,dan blokchain yang dianggap sebagai teknologi baru yang akan menggantikan ekonomi rangkaian semasa,pasti akan merangsang gelombang baru model perniagaan dan Cannis akan menjadi era baru pengguna internet,aplikasi wajib dalam telefon pintar

Cannis adalah platform merintis perancangan program,teknologi produk,promosi operasi dan visualisasi data.Ia mempunyai hampir 100 jurutera profesional dan pasukkannya mempunyai keupayaan penyelidikan dan pembangunan yang kuat

Sejak Mac tahun ini,Cannis telah memperolehi syarikat-syarikat teknologi berturut-turut termasuk internet,permaian dalam talian,peranti mudah alih dan perkongsian data yang besar dan pada masa yang sama,ia telah menjadi rakan kongsi Google dan meningkatkan kebolehbacaan APP Cannis ,dan keselamatan Sistem.

Azman Chin berkata bahawa Cannis adalah platform penyokong peminat dan pengikut pertama di dunia.Pada masa kini,tidak perlu memuat turun berbilang aplikasi,selagi anda mempunyai Cannis,anda boleh memenuhi semua keperluan peminat.


Beliau merujuk kepada falsafah perniagaan Cannis mengenai "anda fikir, kami
membinanya", membina media sosial dengan fungsi aplikasi yang paling
menyeluruh, dan mewujudkan persekitaran ekologi yang paling sesuai untuk
perusahaan dan peminat, dan mengumpulkan pangkalan data pengguna global
bersama-sama.

Cannis APP menggabungkan tujuh fungsi paling popular peranti mudah alih,termasuk siaran langsung dalam talian,e-dagang langsung,permainan dalam talian,video pendek,social media,belanja diskaun dan pembayaran digital.Ia akan mengumpul lebih daripada sepuluh ribu pengguna dalam masa 24 jam

Beliau berkata bahawa Cannis bukan hanya pentas untuk bakat,cita-cita dan mimpi untuk orang biasa,sistem pembayaran yang dibuat boleh digunakan di 140 Negara di seluruh dunia terutama di Asia Tenggara.Di China,nilai pasaran penjualan kedai dan pendapatan pengiklanan pemasaran yang dikendalikan oleh penyiaran secara langsung telah melampaui industri filem.Laporan tanah besar,bahkan lebih menegaskan,pengaruh yang lebih berharga daripada bintang filem.


Banyak usahawan dan profesional dari perusahaan terkenal,syarikat modal teroka,blokchain dan bidan berkaitan rangkaian dari pelbagai negara seperti China,Hong Kong ,Indonesia ,Kemboja ,Korea Selatan,India,Russia dan lain-lain telah menghadiri persidangan besar pelancaran Cannis APP.


Para tetamu utama termasuk pengasas, pengerusi dan kapitalis Aaron Tsai, yang merupakan seorang kapitalis profesional dalam membantu syarikat-syarikat Cina untuk menyenaraikan Bursa Saham New York, Nasdaq dan GEM, dan presiden Persatuan Blockchain Korea dan World Blockchain South Pengerusi Persatuan Ekonomi dan Perdagangan Hong Kong, Jason H, Guangdong, Pengerusi Foshan Presidium dan Foshan CPPCC Dr. Su Zuyao, pengasas bersama pelukis dan perniagaan Indonesia Robbie Fen Geshu, dan ketua eksekutif CryptoOcean GmbH
dan pengasas Yuri, dan Pani Kumar, pengasas bersama Global Blockchain
Foundation dari India.


Korang boleh install Aplikasi Cannis di google play.Untuk Pengguna Apple,aplikasi ini masih tidak ada lagi.Tetapi masih lagi boleh dapatkan di http://api.ickapay.com/download/index.html


Untuk maklumat lanjut ,boleh layari website seperti di bawah

Website :  www.cannis.app
Instagram :  www.instagram.com/CannisApp
Facebook :  www.facebook.com/CannisApp






Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Ucapkan dengan Bunga dari Flower Chimp untuk yang Tersayang

Monday, August 20, 2018 4
Assalamualaikum
Ucapkan dengan Bunga dari Flower Chimp | Seronoknya bila dapat bunga dari seseorangan kan.Sekarang ni pelbagai jenis bunga boleh dikirim melalui online sahaja.Hanya perlu memilih bunga untuk pelbagai jenis sambutan.Kemudian,bunga dihantar oleh mereka.Tak perlu keluar untuk memilih bunga dikedai.Semuanya siap di atas talian.Mudah kan.
Begitulah  Flower Chimp yang memberikan perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang.Banyangkan  betapa mudahnya korang untuk memilih jambangan bunga kegemaran dan merancang membuat penghantaran hanya dihujung jari sahaja.
Flower Chimp menyediakan pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah,titipan istimewa sempena sambutan hari kekasih,dan Hari ibu.Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan dari harga serendah RM89 sahaja.Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran keseluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia,termasuk Sabah dan Sarawak.Dengan rangkaian meluas itu,tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut  menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan minima.Malah,pelanggan juga boleh menjadualkan  penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengahari untuk mengejutkan insan tersayang.





Walaupun nama Flower Chimp masih baru dalam perniagaan bunga ini,mereka telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini.Dalam tempoh kurang dari dua tahun,mereka telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara talian  di Malaysia,Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan 5 kali ganda berbanding tahun lepas kata pengasas Flower Chimp iaitu Maximillian Lotz.
MENGENAI FLOWER CHIMP
Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman iaitu Maximillian Lots dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara.Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia,mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan erkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian.Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan,Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan  penghantaran percuma ke seluruh negara.Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut,mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan  penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang.
Buat masa ini,Flower Chimp beroperasi di Malaysia,Indonesia dan Filipina.Dalam masa terdekat,dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal menlancarkan platform mereka di Singapura
dan Negara Asia Tenggara lain.
Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. “Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa.

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4)  2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”.





Maklumat lanjut boleh hubungi mereka di

Flower Chimp di Malaysia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook:  https://www.facebook.com/FlowerChimpID/
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram: @flowerchimp.ph





Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Friday, August 17, 2018

Menu Dinner dari dapur Kisahsidairy 150818

Friday, August 17, 2018 5
Assalamualaikum
Menu Dinner  dari dapur Kisahsidairy 150818 | Selalu sangatkan menu simple.Tapi walau simple.ia tetap sedap untuk di makan.So jom kita tengok apa yang dimasak oleh aku tempohari.

Lauk kali ni pun aku masak simple je.Actually apa yang aku ceritakan tentang menu ni adalah salah satu tempat untuk aku asah skill untuk mengambil gambar yang cantik.Banyak aku cuba untuk mengambil gambar yang cantik dan aku akui,aku masih lemah dalam pengambilan gambar ni semua.So dari situlah aku suka bila ada peluang untuk menangkap gambar dan buat satu entry untuk masakkan ni ..So,harap korang takdelah bosan kan..hahaha..Tapi kalau hari-hari cerita pasal review pun tak best jugak kan.Ok,jom tengok apa masakkan yang aku masak tu ye
Tempe goreng

Sayur pegaga masak lemak

Ikan goreng tongkol dan ikan goreng mata besar


Cuma dalam masakkan ni,kurang umphh bila takde sambal belacan,tapi,disebabkan teringin nak makan budu,so budulah jadi pilihan untuk membangkitkan lagi selera makan malam hari tu..tetiba lama tak makan cencalok..emmmm..balik Melaka nanti nak kena cari ni

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Post Top Ad